← HOME
Hooiland
 
  over de makers  
 
 
De makers van de film
"Hooiland" is een film van Luc Enting, Melchert Meijer zu Schlochtern en Harald van de Sanden.

Luc Enting (camera, regie, producent via Luc Enting Films) is een bekende natuurfilmer die vooral op de Veluwe een schat aan ervaring heeft opgedaan. Met zijn debuutfilm Het Edelhert gooide hij meteen hoge ogen en hij maakte jarenlang het goed bekeken programma Puur Natuur voor de TROS. In 2018 verscheen de bioscoopfilm en televisieserie WILD (op de Veluwe), waarin zijn liefde voor de Veluwe wederom gestalte kreeg. Luc woont op een steenworp van het Binnenveld en volgt de ontwikkelingen daar al jaren op de voet. Het was op zijn initiatief dat contact werd gelegd met Stichting Mooi Binnenveld om samen een film te maken over de bijzondere natuur in het Binnenveld.

Melchert Meijer zu Schlochtern (camera, script, regie, co-producent via Greendocs Film) studeerde aan Universiteit Wageningen en ontwikkelde zich van fotograaf tot filmer, regisseur en editor van natuurfilms. Onlangs leverde hij samen met Ruben Smit de bioscoopfilm GRUTTO! af, die zeer lovende kritieken ontving. Ook Melchert woont vlakbij het Binnenveld en werd door Stichting Mooi Binnenveld gekoppeld aan Luc Enting.

Harald van de Sanden (script, regie, montage en eindmontage) monteert al meer dan 10 jaar voor Luc Enting Films. Hij was ook de editor van de bioscoopfilm WILD en televisieserie WILD op de Veluwe. Hij is door Luc bij Hooiland betrokken, waarbij hij ook op inhoudelijk vlak veel inbreng heeft en samen met Luc en Melchert de regie van de film voor zijn rekening neemt.

De film wordt gemaakt in samenwerking met Stichting Mooi Binnenveld. Daarbij is Fons Koomen verantwoordelijk voor inhoudelijke ondersteuning, hulp bij fondsaanvragen en begeleiding in het veld van de Binnenveldse Hooilanden. Voor het overige deel van het Binnenveld zijn wij dankbaar voor de medewerking van Staatsbosbeheer en de Coöperatie Binnenveldse Hooilanden.

Hooiland is een productie van Luc Enting Films in co-productie met Greendocs Film.
rietstengels
Gijs Scholten van Aschat Gijs Scholten van Aschat levert de vertelstem voor Hooiland.

Bekend als veelgevraagd acteur voor toneel, films en televisieseries en een ervaren vertelstem in natuurdocumentaires zoals Grutto!, Nederland onder water en Wad, overleven op de grens van water en land.
Grutto in het Binnenveld
Overige medewerkers

Olivier Nijs: geluidsopnames interviews en audionabewerking.
Frans Suijs: kleurcorrectie.
Matthijs Kieboom: muziek.
Arthur de Bruin: onderwater opnames.
Thijs Dikshoorn: animatie.