Studio Zandman
Animatie brengt inhoud tot leven. Animatie kan dingen laten zien die statisch beeld of live-action vaak niet kunnen tonen. Het is bij uitstek geschikt om in korte tijd veel en/of complexe informatie inzichtelijk te maken. En misschien nog belangrijker: het voegt humor en dynamiek toe aan soms droge kost en houdt de aandacht van de kijker vast.

Ik maak 2D en 2,5D animaties voor allerlei toepassingen. Op basis van door mij ontworpen en gecreëerd artwork of met aangeleverd materiaal; tekeningen, foto's of digitaal (grafisch) werk. Ik maak ook animaties met de rotoscope techniek (overtrekken van video) en ook het toevoegen van (geanimeerde) elementen aan live-action video is -tot op zekere hoogte- mogelijk.
Taaljacht - posteranimatie


Titelanimatie documentaire "Venezia"


Hoe herken je een wolf?, i.s.m. Thijs Dikshoorn.


De kwetsbare Veluwe, i.s.m. Thijs Dikshoorn. (Provincie Gelderland)


Gebruikte Gronden, programma over agrarisch erfgoed. (RTV Utrecht)


Wartaal TV, bumper voor Moccah. (MTV Networks 2005)


BV Utrecht, bumpers voor televisie-magazine. (RTV Utrecht 2001-2015)


Logo animatie, voor aftiteling webvideo's. (Vogelbescherming 2015)


Rock Out!, leader voor webvideo's van online muziekschool.


Rabobank merkfilm, visualisatie van merkwaarden. (Rabobank 2005)


Leader, voor reportage over Rabobank MVO. (Beeldland 2011)


Shit Happens, karakteranimatie.


Ooh La La, verjaardagsanimatie.


Motion graphics, diverse studies.


Whiteboard animatie, acquisitie project.


Jochem de Bruin Prijs, animaties en compositing o.b.v. aangeleverde graphics. (Rabobank 2006)


wijzende hand Hiernaast vind je een aantal voorbeelden van geanimeerd werk. Scroll naar beneden voor meer video's.Voor meer informatie over het getoonde werk zie mijn CV→ 
Mijn vroegste herinnering op het gebied van animatie is Beertje Colargol. Ik vond het magisch om de poppetjes te zien bewegen. Daarna kwam La Linea, The Flintstones en The Pink Panther. Ook Dunderklumpen vond ik fascinerend, door de combinatie met live action en de bijzondere muziek.

Later werd ik gegrepen door de animaties van Terry Gilliam (Monty Python) en de Japanse anime Akira. In Nederland is het Paul Driessen die de show steelt. En ik kan nog wel even doorgaan: The Simpsons, Toy Story, Bill Plympton, Aardman Animation, Les Triplettes de Belleville, The Incredibles, Tim Burton etc. etc.
animatie
Overige animaties
De animaties van quizprogramma 2 voor 12 van de Vara worden gemaakt door studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ook toen ik daar studeerde was dat al het geval en ook ik heb twee keer zo'n animatie mogen maken. Lekker ouderwets in 4:3 en destijds opgenomen op VHS dus nogal korrelig, maar toch leuk om te laten zien:


"Retrovirus", gemaakt op Amiga 2000

"Orion", cut-out animatie