Studio Zandman
Harald van de SandenHarald van de Sanden - in 1995 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht met als specialisatie mediavormgeving.

In 1996 was ik mede-oprichter van Zinder, bewegend beeld. Ik werkte daar tot 2001 als vormgever en creatief directeur. Opdrachten bestonden voornamelijk uit ontwerpen en bouwen van websites, cd-roms, (online) games, vormgeving & animaties voor televisieprogramma's en VJ-en met de zelf ontwikkelde V-GUN.

Vanaf 2001 richt ik mij met name op het freelance vormgeven en monteren van televisieprogramma's en documentaires voor landelijke en regionale omroepen en av-producties voor corporate klanten. Sinds 2006 combineer ik montage, vormgeving en animatie in de eenmanszaak Studio Zandman.

Van 2015 tot en met 2017 werkte ik aan de bioscoopfilm en televisieserie WILD. Een project waarvoor ruim 600 uur (zo'n 120 TB) materiaal werd gedraaid, waarvoor ik het mediamanagement ontwierp. Tevens spotte ik alle reels en monteerde ik de scènes zelfstandig in samenwerking met regisseur Luc Enting.

Regisseren
Sinds WILD word ik door Luc Enting Films ook ingezet voor het schrijven van scripts, het draaien van interviews en het schrijven van voice over teksten. Ik neem daarbij in feite de regie voor mijn rekening van de producties die ik ook zelf monteer. Een mooie nieuwe uitdaging die mij bovendien de gelegenheid geeft vorm te geven aan mijn betrokkenheid bij natuur en maatschappij.
Een aantal in het oog springende opdrachten van de afgelopen 28 jaar zijn vormgeving van en voor www.kpn.com, de website voor Kunstbende, spelletjes cd-roms voor Zwijsen (Het grote Eurospel en Het grote maan roos vis spel), animaties voor VPRO's Waskracht, vormgeving voor de NPS Cultuurprijs en "autonome tv" voor SYNC van de NPS, montage van de documentaire "Volgend jaar Pinkpop"voor Het uur van de wolf, vormgeving en montage van 15 seizoenen BV Utrecht, een van de langst lopende programma's van een lokale omroep in Nederland en de montage van WILD, de bioscoopfilm en televisieserie over de Veluwe van Luc Enting.  Zie mijn CV voor meer info→ 
Een creatieve studie lag altijd al in het verschiet. Ik teken al sinds ik mij kan herinneren en ik had ooit de ambitie om striptekenaar, jazzgitarist, autonoom kunstenaar, meubelontwerper, animator of grafisch vormgever te worden. Na een afgebroken studie aan het conservatorium vond ik in de veelzijdigheid van Beeld en Media Technologie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht de passende oplossing voor een veelheid aan interesses en vaardigheden. Het werken als zzp-er biedt de mogelijkheid om die afwisseling ook in opdrachten te zoeken. Daarnaast is de zelfstandigheid die freelance werk biedt ook een belangrijke motivatie om dat via Studio Zandman te doen.
Naast het werk besteed ik mijn tijd graag aan tekenen, werken met hout, film & televisie, moderne kunst & design, strips, taal & literatuur, muziek & gitaarspelen en wijn & lekker koken. Guilty pleasure: gamen op de Playstation.