Studio Zandman
Illustreren doe ik eigenlijk al heel lang. Dat begon met pogingen om stripverhalen te tekenen en leidde tot allerlei illustraties voor uitnodigingen, affiches en publicaties. Mijn eerste betaalde klus was een kwartetspel voor het NIAD. Tekenvaardigheid kwam ook goed van pas tijdens mijn studie, vooral bij het maken van storyboards, animaties en het ontwerpen van vormgeving voor videoproducties.
Het illustreren werd onderdeel van mijn werk als vormgever en leidde tot artwork voor spelletjes, websites, computergraphics, animaties, en divers drukwerk waaronder ansichtkaarten en geboortekaartjes.

Hieronder zijn een aantal voorbeelden van illustraties te bekijken. Neem vooral ook contact op als je op zoek bent naar iets heel anders, ik kan met veel verschillende stijlen uit de voeten.
Strips, de link tussen illustratie en film
Uiteindelijk komt de studierichting -en dus het werk- dat ik heb gekozen voort uit een grote liefde voor stripboeken. Guust Flater en Robbedoes & Kwabbernoot van Franquin, Suske & Wiske van Willie Vandersteen, Nero van Marc Sleen, Jeremiah en Comanche van Hermann, de strips van Moebius en Bilal, de underground-comics van Robert Crumb, Trigië en Storm van Don Lawrence, Ravian van J.C. Mézières, Kuifje van Hergé, Tom Poes & Ollie B. Bommel van Marten Toonder, het werk van Dick Matena... Urenlang kon ik verdwalen in de tekeningen van deze meesters.

Vooral Hermann benadert zijn pagina's in de stripreeks Jeremiah alsof het storyboards zijn van een film. De camera wisselt steeds van standpunt en zijn strips hebben daardoor een bijzondere dynamiek. Ik denk dat ik mede daardoor ben gaan doen wat ik doe.